Contact

JHED Media
Postbus 1315
9701 BH Groningen

Tel: 050 - 589 3403
Fax: 050 - 589 3405

Nieuws

Gebruik Google naar ongekende hoogte

Zoekmachine verplettert concurrentie in elfde Nationale Search Engine Monitor.

Gepubliceerd: Dinsdag 3 april 2007

Mocht er nog twijfel over bestaan; Google is de meest gebruikte zoekmachine op het internet. De zoekreus uit de Verenigde Staten vergrootte het afgelopen half jaar opnieuw zijn marktaandeel in Nederland, ondanks alle fanatieke pogingen van andere spelers als Windows Live Search, Yahoo! en Ilse om de markt te heroveren.

De Nationale Search Engine Monitor is vorige maand door zoekmachinebureau Checkit in samenwerking met onderzoeksbureau RM Interactive uitgevoerd onder ruim 1100 internetters. Maar liefst 94 procent gaf hierbij aan dat Google voor hen de meest gebruikte zoekmachine is. Een stijging van vier volle procentpunten ten opzichte van de vorige keer dat de monitor werd gehouden, in oktober 2006.

97 procent geeft aan Google wel eens te hebben gebruikt. De nummer twee is hier Ilse met 14%. Voor de anderen is nog altijd slechts een rol in de marge weggelegd. Alleen het laatstgenoemde Ilse heeft nog enige betekenis, aangezien Live Search, Yahoo en Lycos samen in de categorie 'wel eens gebruikt' nog net de tien procent halen.