Contact

JHED Media
Postbus 1315
9701 BH Groningen

Tel: 050 - 589 3403
Fax: 050 - 589 3405

Nieuws

Algemene Voorwaarden en uw website

Volgens een gerechterlijke uitspraak is het online plaatsen van voorwaarden geldig.

Gepubliceerd: Maandag 3 september 2007

De kantonrechter in Haarlem deed vorige week uitspraak in een zaak die een grafisch ontwerper had aangespannen tegen een opdrachtgever, die volgens eerstgenoemde een factuur niet tijdig had betaald. De opdrachtgever stelde niet op de hoogte te zijn van de inhoud van de algemene voorwaarden van de ontwerper, die een uiterste betaaltermijn van veertien dagen voorschrijven. De rechter was van mening dat de in de offerte van de ontwerper aanwezige verwijzing naar de op de website vermelde voorwaarden voldoende was om deze van toepassing te laten zijn.

In een tijdperk waarin internet nagenoeg volledig is ingeburgerd staat het vermelden van Algemene Voorwaarden op een website volgens de kantonrechter gelijk aan het overhandigen ervan.

Een goede aanleiding om zelf eens te kijken naar uw eigen website. Kunnen bezoekers hier eenvoudig uw algemene voorwaarden raadplegen? Algemene Voorwaarden zijn volgens de wet alleen van toepassing wanneer uw relatie in staat is geweest deze in te zien. Verwijst u in uw communicatie naar uw voorwaarden en de manier waarop deze kunnen worden opgevraagd?

Wist u trouwens dat bedrijven sinds 1 januari 2006 ook verplicht zijn om hun KvK-nummer te vermelden op de eigen website en in e-mailberichten? Dit is in de gehele Europese Unie verplicht voor uitgaande communicatie, met uitzondering van reclame-uitingen.