Contact

JHED Media
Postbus 1315
9701 BH Groningen

Tel: 050 - 589 3403
Fax: 050 - 589 3405

Nieuws

Registratie nummerdomeinen aangekondigd

SIDN: Vrije registratie numerieke .nl-domeinen zal starten op 28 februari.

Gepubliceerd: Woensdag 23 januari 2008

Jarenlang was het niet mogelijk om .nl-domeinnamen vast te leggen die zuiver uit cijfers bestonden. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), die de Nederlandse domeinextensie in beheer heeft, had deze regel ingesteld omdat mogelijk verwarring kon ontstaan met o.a. IP-adressen. Omdat het registreren van numerieke domeinnamen in andere landen wel mogelijk is, besloot de SIDN vorig jaar om ook voor .nl het registreren van domeinnamen die slechts uit getallen bestaan toe te staan.

Sinds begin dit jaar loopt er een sunrise-periode waarin houders van merknamen hun numerieke domeinnaam kunnen claimen. Deze procedure lijkt sterk op de wijze waarop het eurID-register enige tijd geleden de invoering van het .eu-domein had geregeld.

De SIDN heeft vandaag bekend gemaakt dat het registreren van numerieke .nl-domeinnamen per 28 februari geheel vrij zal worden gegeven. Dit betekent dat alle Nederlandse bedrijven en personen vanaf deze datum domeinen kunnen laten registreren die uitsluitend uit cijfers bestaan.