Contact

JHED Media
Postbus 1315
9701 BH Groningen

Tel: 050 - 589 3403
Fax: 050 - 589 3405

Nieuws

Rabo-talent Mollema columnist voor Wielerupdate.nl

Veelbelovende wielrenner geeft een exclusieve blik achter de schermen.

Gepubliceerd: Vrijdag 27 februari 2009

Dit seizoen schrijft Rabobank-renner Bauke Mollema exclusief voor Wielerupdate.nl over zijn verrichtingen in de diverse wielerkoersen. Het Groninger talent imponeerde in 2007 door in Frankrijk het eindklassement van de Ronde van de Toekomst te winnen. Daarmee trad hij in de voetsporen van illustere voorgangers als Joop Zoetemelk, Greg LeMond en Miguel Indurain.

De 22-jarige Mollema neemt dit seizoen deel aan de prestigieuze Ronde van Spanje, zijn eerste grote ronde. Voor de klimspecialist zal het ook vanwege het etappeschema een bijzondere wedstrijd worden. De 64ste editie van de Vuelta Ciclista a España gaat op 29 augustus namelijk van start op het TT-Circuit in het Drentse Assen.

Deze maand maakte Mollema al de offciële rentree van zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong op Amerikaanse bodem mee in de Ronde van Californië. In april verschijnt de jonge renner aan de start van de Belgische wielerklassieker Waalse Pijl en de Zwitserse meerdaagse wielerwedstrijd Ronde van Romandië.

Via zijn column op Wielerupdate.nl zal Mollema de wielerfans een kijkje achter de schermen gunnen tijdens zijn route op weg naar de top.